130.jpg
58.jpg
55.jpg
53.jpg
50.jpg

Yhteistyöprojektit ja -kampanjat 

Vaikka PARin tarhalla on jatkuvasti huutava pula resursseista, ovat Pro Animals Finland ry ja Pro Animals Romania kuitenkin katsoneet tärkeäksi aloittaa erilaisia yhteistyöprojekteja ja -ohjelmia. Näillä haluamme edistää paikallisten ihmisten tietoisuutta eläinten oikeuksista, sekä osoittaa mitä ihmisten ja eläinten välinen ystävyys ja yhteiselo voi parhaimmillaan olla. Erityisesti panostamme sterilointeihin, koska niillä on ratkaiseva merkitys kulkukoirien määrän pysyvässä vähentämisessä. Projektiemme kautta toivomme voivamme parantaa eläinten elinolosuhteita ja arvostusta, sekä samalla kehittää paikallisen yhteisön hyvinvointia.
 

Sterilointikampanjat
Romanian valtava kulkukoiraongelma saadaan kuriin vain kattavilla steriloinneilla ja yksi pääsyyllinen ongelmaan ovat ihmiset, jotka eivät leikkauta lemmikkejään. Kun ne saavat jälkeläisiä hylätään pennut usein kaduille, joko emon kanssa tai ilman. Asenteet ovat tiukassa, mutta onneksi lemmikkien sekä pihapiirin koirien ja kissojen sterilointien tärkeys aletaan ymmärtää ja varsinkin vähävaraisten ihmisten koirille ja kissoille suunnatut ilmaiset sterilointikampanjat ovat ensiarvoisen tärkeitä.

Ensimmäinen yhteistyöprojektimme eli vähävaraisten ihmisten koirille ja kissoille suunnattu  sterilointikampanja elokuussa 2006.
Kampanjat ovat saaneet jatkumoa niin PARin uudella tarhalla kuin paikallisen eläinlääkärin tiloissa sekä vuosien 2011-2021 aikana. Tarhalle tulevat nartut steriloidaan ja mahdollisuuksien mukaan on tuettu myös vähävaraisten ihmisten lemmikkien sterilointeja.
Lokakuussa 2014 PARin tarhan yhteyteen saatiin uudet klinikkatilat suomalaisten tukijoiden lahjoitusten turvin. Loka- ja joulukuussa klinikalla järjestettiin kaksi vähävaraisten ihmisten lemmikkien sterilointikampanjaa ja ne saivat todella hienon vastaanoton. Lähes 200 lemmikkiä steriloitiin kampanjoiden aikana. Luonnollisesti Pro Animalsien suomalaiset ystävät sponsoroivat kampanjoiden kulut. Kampanjat ovat saaneet jatkumoa vuoden 2015 aikana ja suomalaisten sekä saksalaisten tuella on PARin tarhan klinikalla sekä paikallisella eläinlääkäriasemalla steriloitiin yli 2000 koiraa/kissaa. Vuonna 2016 kampanjoita on jatkettu ja ulotettu resurssien sallimissa rajoissa myös muihin Gorjin läänin kaupunkeihin sekä tavoittaaksemme maaseudun väestön ja heidän koiransa sekä kissansa.
Tätä varten keräsimme varoja hankkiaksemme Pro Animals Romanian sekä paikallisten eläinlääkäreiden käyttöön liikkuvan klinikan. Käytetty ambulanssi saatiinkin ostetuksi Saksasta ja tuotua Tg-Jiuhun toukokuussa. Menopeli vihittiin käyttöön 14.7.2016. Klinikan liikuttaminen vaatii luonnollisesti varoja ja toivomme, että saamme runsain määrin tukijoita avuksemme.
 

Vähävaraisten ihmisten lemmikkien steriloinnit ovat avaintekijä yhdessä valistustyön kanssa kulkukoiraongelman loputtoman kierteen katkaisemiseksi. Yhden steriloinnin kustannus on 25 euroa, joten haaste on melkoinen. Pro Animals Finland ry on kuitenkin lähes kymmenen toimintavuotensa aikana tottunut haasteisiin ja tämä ei suinkaan ole niistä vaikein.

 

Muut projektit

Lapsille ja nuorille osoitettu ympäristökasvatuksellinen valistustyö Tg-Jiussa 2006-2007 sekä 2018-2019

- Suomen opetusministeriö antoi tukensa valistusstyöhön Tg-Jiun ala-asteen kouluissa

Kaverikoiratoiminta vanhusten luona 2007-2008
 

Uuden koiratarhan rakennuttaminen 2011-2013
 

EU:lle on lähetetty Pro Animalsien toimesta lukuisia kirjelmiä ja vetoomuksia jo yhteistyön alkutaipaleelta lähtien. Yksi tärkeimmistä ponnistuksistamme oli ehdotusten laatiminen EU:lle eläinten asianmukaiseen kohteluun pääsemiseksi.
EU:lle lähetetty ehdotuskooste

©2005-2021  -  Pro Animals Finland