Romania_Suomi.jpg


Pro Animals Romanian tarhahistoriikkia

Vanhan tarhan tontti oli pitkään Tg-Jiun kaupungin omistama, mutta Pro Animals Romania on pitänyt tarhasta ja sen sadoista koirista huolta jo vuodesta 2002 lähtien. Tg-Jiun kaupunki ei ole ottanut osaa tarhan hoitoon tai sen kustannuksiin näiden vuosien aikana. Onneksi kaupunki ei sentään perinyt vuokraa Pro Animals Romanialta tontin käytöstä.  Vuoden 2011 alkupuolella tarhan tontin omistussuhteet yllättäen muuttuivat, kun Ceausescun valtakaudella valtiolle maitansa menettäneet yksityiset alkoivat lunastaa niitä takaisin.  Tg-Jiun kaupunki yritti useiden vuosien ajan häätää tarhan koirat pois  alueelta ja sen jälkeen tontin yksityiset omistajat olivat jatkuvasti Carmenen kimpussa saadakseen koirat pois mailtaan. Myös tarhan takana sijaitseva romaniyhteisö teki tarhasta valituksia kaupungin viranomaisille lähes viikottain.  Valitusten lisäksi romaniyhteistö on syyllistynyt ilkivaltaan tarhan alueella sekä uhkaillut vuosikausien ajan  Carmenaa eri tavoin saadakseen koirat häädetyksi.

Kuvia rakentamisprojektista
Osa 1
Osa 2 

Carmenan perhe (vanhemmat, sisarukset sekä Carmenan ex-mies) osti aikoinaan kaupungin laitamilta tontin, jonne Carmena unelmoi rakennuttavansa uuden tarhan. Vuosien saatossa kävi kuitenkin niin, että Carmenan ja hänen perheensä omistaman tontin läheisyyteen alkoi tulla yhä enemmän ja enemmän asutusta ja lopulta vuoden 2008 aikana kävi ilmi, että tontille on mahdoton rakentaa mitään tarhaa, koska alueen asukkaat eivät sitä hyväksy. Carmena ja Patricia etsivät myös vuosien 2009-2010 ajan tonttia uutta tarhaa varten. Sopivaa ja kohtuuhintaista tonttia ei kuitenkaan löytynyt ja aloimme olla jo epätoivoisia.

Startti
Tg-Jiun kaupunki ojensi keväällä 2011 "auttavan kätensä" ja tarjosi Pro Animals Romanialle käyttöön hallikompleksia, joka on ollut autiona vuosikymmeniä. Hallikompleksin muuttaminen tarhaksi on kuitenkin haasteellinen projekti ja Tg-Jiun kaupunginhallitus edellytti sopimusehdoissa Pro Animalseilta miltei heti alkuun 50.000 euron investointia. Saimme  kerätyksi riittävästi varoja, joiden turvin kykenimme rakentamaan uuden tarhan ensimmäisen vaiheen valmiiksi ja siirtämään sinne 250 koiraa vanhalta tarhalta. Ensimmäiseen vaiheeseen kuului myös pienen toimenpide- ja hoitohuoneen valmistuminen.  


Ensimmäisen vaiheen kustannukset olivat töineen ja materiaaleineen 42.000 euroa.  
Varoja uuden tarhan kakkosvaiheeseen olemme keränneet mm. 1000 x 20 -kampanjalla ja Kelvottomat Korut Kodittomille Koirille (KKKK)-kampanjalla sekä Eläintenpäivän kunniaksi - Tuplaa lahjoituksesi!ja Eläintenviikon kunniaksi - Tuplaa lahjoituksesi! -kampanjoilla.

Kokonaisuudessaan koiratarhan kakkosvaihe kustansi noin 50.000 euroa. Uuden tarhan kakkosvaiheen rakennustyöt alkoivat kesäkuussa 2012 ja ne saatiin päätökseen marraskuussa 2012 ja loputkin koirat vanhalta tarhalta saatiin turvaan.

Hallitilan lattian viemäröinti tehtiin syksyllä 2013 ja samalla rakennettiin hallitilassa asusteleville koirille omat ulkoilutilat, jotka kustansivat yhteensä noin 5.000 euroa. 

Klinikkatilojen laajennus
Uuden tarhan yhteyteen ensimmäisessä vaiheessa rakennettua miniklinikkaa on jouduttu muuntamaan pentulaksi sekä vanhojen ja sairaiden koirien toipulaksi. Terveysviranomaisten vaatimukset eivät enää täyttyneet ja tarhan yhteyteen hankittiin syksyllä 2014 konttiklinikka toipumistiloineen. Sen kustannukset olivat noin 10.000 euroa.

Sydämelliset kiitokset siitä kaikille suomalaisille Pro Animalsien Ystäville, jotka ovat tehneet ison unelman mahdolliseksi.

©2005-2021  -  Pro Animals Finland